MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészet új világa

: Az építészet új világa

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Elvek és utak

Terjedelem:

655 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Major Máté tanulmányai, cikkei a mai építőművészet (és részben: a képzőművészet) aktuális problémáival, feladataival ismertetik meg az olvasót. Írásaiban a tudományosan megalapozott érvek egész sorával bizonyítja, hogy a modern építészetnek - melyről annyi vita folyt, és folyik még ma is - az ember minden oldalú fejlődését szolgáló célkitűzései maradéktalanul csak a szocialista társadalmi rendben valósulhatnak meg. Ez az eszmei "magja" különféle elméleti és gyakorlati problémákat tisztázó tanulmányainak, tárgyilagos jellemzést és értékelést adó, szuggesztív építőművész- és képzőművész-portréinak - Le Corbusier-től Breuer Marcellig és Kozma Lajosig, Kassák Lajostól Vilt Tiborig és Amerigo Totig, azaz Tóth Imréig; vagy Velencétől, Párizstól egészen a mayák földjéig kalandozó, színes-eleven útijegyzeteinek. Közben megismerkedünk a modern építőművészet kialakulásával, történetével, a weimari Bauhausszal - melyben, az alapító Walter Gropius munkatársaiként, kiváló magyar építőművészek és képzőművészek is dolgoztak -, a modern építészet "alapítólevelével": Le Corbusier "ötparancsolatával"; a szovjet építészet első évtizedeinek a ma számára oly jelentős törekvéseivel - a jelen és a jövő talán még utópisztikusnak tetsző, mégis reális feladataival."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!