MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Az építészeti forma

: Az építészeti forma

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Hajózás Vasút Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

378 p.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631772292

tartalom:

"E könyv arra vállalkozik, hogy a geometrikusan elvonatkoztatott elemi formák, a felületi alapegységek, a tér és tömeg kapcsolata, vagyis az alakzatok alapsejtjeinek rendszerezésével, az egyszerűtől a bonyolultan összetett formálásig értelmi hidat teremtsen. Elméleti és gyakorlati összefüggések bemutatására törekszik: a kompozíciós törvényszerűségek logikusan egybekapcsolódó láncolatának érzékeltetésével az ésszerű építőgyakorlat, többek között a sorozatgyártás, továbbá a környezetformálás társadalmi fontosságú problémáinak a megoldásában kíván részt venni. Felfogása szerint az építészeti forma mind elméleti, mind gyakorlati vonatkozásban, az egyszerűtől a bonyolultig, összefüggő egységet alkot. Az építészet témakörét ezért széles határok között, a belső berendezés részleteitől a város-, sőt a tájépítészet áttekintéséig vizsgálja, hogy feltárja az ember és az organikus környezetbe illeszkedő, mérnöki létesítményeket is befoglaló építészet közötti elválaszthatatlan, különböző jelentéstartalmat, rendeltetést kifejező kapcsolatot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!