MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Dánia építészete

: Dánia építészete

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet világa

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631305228

tartalom:

"Dánia építészetét évszázadok óta a használhatóságra való törekvés, a helyi építőanyag, a racionális szerkesztésmód, majd újabban a legcélszerűbb és leggazdaságosabb építőtechnológia következetes alkalmazása jellemzi. Ezekhez a sajátosságokhoz mindig szorosan kapcsolódott a hagyomány és a természeti környezet tisztelete, az a gondolkodásmód, amely a részletek kialakításában, a belsők, a bútorok, használati tárgyak formálásában is érvényesült, és példává lett Skandinávia, Európa, sőt az egész világ építészeti kultúrája számára. Ez a nagy siker, ez a nagyszerű kibontakozását a történelmi építészet eredményeiben gyökerezik. Dánia - bár régi architektúrája sohasem játszott olyan vezető szerepet, mint a francia vagy az itáliai - az északi kereskedelmi útvonalak csomópontja lévén igen érzékenyen reagált az építőtechnika és az építészeti stílusok változásaira. Amit pedig a dán építész megismert, azt magáévá tette, s remek technikai készségével, leleményességével a helyi viszonyokhoz, a hazai igényekhez alakította. Ez a művesség, gondosság hitelesíti számunkra a dán történeti építészet emlékeit."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!