MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Egy gyerekkor és egy kisváros emléke

: Egy gyerekkor és egy kisváros emléke

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Építészet Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

389 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv hőse polgári-értelmiségi családból származó kisgyerek, majd kisiskolás és gimnazista, egy kisvárosban, Baján, a század első két évtizedében. Egy gyerek és egy város története a ferenc-józsefi békeidők utolsó szakaszában, majd az első világháború minden hagyományosat és megszokottat felforgató, új korszakot előkészítő éveiben - önéletrajz, egy elsüllyedt kor regényes, de történetileg hű megelevenítése, madártávlatból és közvetlen közelről, a gyerek, aztán a kamasz szemével és a felnőtt emlékezetével. Utcákon, tereken járunk, megállunk a nevezetesebb épületek előtt, bepillantunk magánházakban, szobáról szobára haladva tanulmányozzuk berendezésüket, megismerkedünk a szülőkkel, a város vezetőivel, polgárokkal, értelmiségiekkel, Baja "elitjével", de milimárikkal és halaskofákkal is - elemi iskolák és a cisztercita gimnázium padjaiban ülünk, lejárunk fürödni a Sugovicára, szépen öltöztetett, fidres-fodros, de néha talán nem is annyira ártatlan leánykáknak tesszük a szépet, közreműködünk az Önképzőkörben, diáklapot szerkesztünk..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!