MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Egyiptom építészete

: Egyiptom építészete

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet világa

Terjedelem:

112 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Az építészet a természet folytatása az emberi alkotás síkján, úgy mondhatnánk, az emberi kéz által megformált természet. Az építészet az emberi élet maradandó foglalata, az emberi történelem színpada, amelyen az épületek monumentális kulisszák módjára befogadják az emberi dráma cselekményét, és hátterét is képezik. Az építészet tudomány, az anyag meghódításáért ésszel és kézzel vívott küzdelem, az anyag hajlékonnyá tétele a roppant sokrétű, egymásnak sokszor ellentmondó igények kielégítésére. Az építészet művészet, mert az embernek a világhoz való viszonya tükröződik formáiban, és az építészet élő művészettörténet: az emberi színjáték állandóan pereg, de a kulisszák nem mindegyikét cserélik ki újjal, a ma hátteréül ott tornyosulnak a letűnt korok patinás falai. AZ emberi művelődés nem minden vívmányáról mondható mindez így el, az emberi alkotások nem mindegyike dokumentálja ilyen sokrétűen az életet. Azt mondhatná valaki, hogy az ilyenfajta szemlélet nem más, mint valamiféle szakmai elfogultság szüleménye, amely emlékeztet a középkori céhek vetélkedésére, mondván: ez a mesterség különb annál. De az egyszerű köznapi élet kereteire gondolva bebizonyosodik igazsága: a civilizáció létrejöttének egyik elsődleges feltétele, hogy fedél legyen az ember feje fölött. És ha a művelődés kiindulásánál ott az építészet, ott van a folytatásánál is, mert az emberi élet olyan terméke, amelyben az anyagi és a szellemi világ szinte egyetemlegesen ölt testet és formát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!