MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ember, épület, energia

: Ember, épület, energia

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Környezetvédelem Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

516 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630565536

tartalom:

"Az első részben az ember és környezete közötti objektív és szubjektív kapcsolatok, energia- és hőcserefolyamatok és azok számítástechnikai eszköztára, méretezési módszerei, valamint a legújabb komforteredmények kaptak helyet. A második rész a határoló szerkezetekkel, a különböző hőhatásokkal, hőterhelési problémakörökkel, az épületek légforgalmával és energiafelhasználásával foglalkozik. A harmadik rész az épületeken belüli mikroklíma-méretezés helyzetét, a hőérzetileg megengedhető határértékek elvét, az emberi követelményértékek és az energiafelhasználás opti-mumának elvi kérdéseit taglalja. Az utolsó rész az előző témacsoport gyakorlati megvalósítási lehetőségeit, feltételeit foglalja össze, külön a téli és külön a nyári állapotokra, a légforgalom szerepének, a komplex hatásoknak és a várható gazdasági kihatásoknak tükrében. A könyv bőséges ábraanyaggal és a forrásmunkák megjelölésével hazai vonatkozásban hézagpótló művet jelent, hiszen az ember, az épületek és az energiafelhasználás kérdéskörének ilyen jellegű megközelítése hazánkban kevéssé ismert, nemzetközi szinten viszont általános. A könyv tartalma alkalmas arra, hogy az új szemléletmódot megismertesse, melyben első helyen áll az ember, de adott gazdasági környezetének, lehetőségeinek figyelembevétele csak komplexen, azon belül is a legfontosabb tényezők mérlegelésével lehetséges. Ugyanakkor a gyakorlati megvalósítás lehetőségeire is útmutatást, gyakorlati példákat nyújt. Feldolgozása, nyelvezete olyan, hogy az építészek, épületgépészek mellett mindazok részére hasznos szakkönyvek tekinthető, akik az ember és az energiagazdálkodás kérdésével, annak összefüggésével kívánnak foglalkozni, legyenek azok egyetemi, főiskolai vagy akár technikumi végzettségűek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!