MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ember és látvány városépítészetünkben

: Ember és látvány városépítészetünkben

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

271 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A könyv a városépítészet fogalmát, lényegét s legidőszerűbb problémáit tárgyalja széles körű megalapozással, a történeti, szociológiai, pszichológiai tényezőket is figyelembe véve, de végső fokon esztétikai beállításban. Az anyag három fő részre oszlik. Az első rész általános fogalmak értelmezését adja. A második rész a könyv lényegi és általános, tehát nemzetközi értelmű mondanivalóját tartalmazza. Fejezetei a tér és idő korrelációival, a városkép, a városforma és a városról alkotott tudat összefüggéseivel, s a városi közösség jelentőségével s a városépítészetben betöltött szerepével és végül a városépítészet időszerű értéktényezőivel foglalkoznak. A befejező részben a szerző részletesen szól a magyar történeti városokról, városközpontokról s általában a városépítészet és városrendezés hazai gyakorlatban felmerülő problémákról.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!