MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Építmények élettartamának tervezése

: Építmények élettartamának tervezése

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631020533

tartalom:

"Az építmények élettartamáról és az élettartamuk tervezhetőségéről még ma is, világszerte vita folyik. A vita lényege a következőkre irányul: kell-e, illetve szabad-e az építmények élettartamáról úgy beszélni, mint ami tudatosan változtatható (tervezhető), vagy továbbra is el kell fogadni azt a korábbi, évezredeken át kialakult álláspontot, hogy „annál jobb minél hosszabb az építmény élettartama.
A szerző álláspontja szerint ez a vita ma már eldőlt. Az építmények élettartama tervezhetővé vált. Ezt bizonyítja a járműgyártás területéről vett következő példa is:
Az autóipar őskorát a manufaktúra és az egyedi gyártás jellemezte. Ebben az időszakban az autók életkorát szerették volna „végtelen hosszúvá” tenni. A gyártás ilyen alapelve szerint egy-egy autót mindaddig megjavítottak, amíg lehetséges volt. A javítás célszerűsége, illetve gazdaságossága az akkori körülmények között vitathatatlan volt, mert azonos módszerekkel, illetve technikai színvonalon történt, mint az új készítése, így a javítás mindig kisebb ráfordítást igényelt, mint az új létrehozása. Ahogy azonban az autógyártás korszerűsödött (a gyártást gépesítették és automatizálták), úgy csökkent az autók élettartama. Ez a folyamat visszahatott magára a gyártásra és annak költségeire, mert egyrészt a sorozatgyártás automatikusan csökkentette a ráfordításokat; másrészt a rövidebb élettartamigény miatt – a felhasznált anyagok azonos minősége esetén is – csökkenthetővé vált az anyagfelhasználás."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 300 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!