MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Építőmesterség a magyar múltban

: Építőmesterség a magyar múltban

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Építésügyi Tájékoztatási Központ

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

166 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635126573

tartalom:

A magyar építészet nagyszerű alkotásaival foglalkozó szakmunkák sorában az első olyan mű, amely enciklopédikus keretbe foglalt rövid tanulmányokban tárja fel az épületek megvalósításának szervezeti és módszerbeli hátterét. Az enciklopédia tartalmazza továbbá az egyes épülettípusok történetét és sajátosságait az építőiparra háruló feladatok szempontjából. A mű a történeti-műemléki építés ismeretében járatlan és laikus érdeklődők alapszintű tájékoztatására, illetve az érdeklődő szakemberek ismereteinek bővítésére, a szakirodalmi anyagban való eligazodás elősegítésére egyaránt alkalmas. Különösen hasznos a műemlékvédelem számára a történeti szerkezetek és technikák jobb megismeréséhez. A mintegy 70 szócikk és sok illusztráció az építő tevékenység minden lényeges összetevőjét (anyag, technika, szerkezet, forma, műfaj, rendeltetés) megvilágítja, és mindig tekintetbe veszi azt a sokszínű emberi és társadalmi tényezőt, amelybe azok beleágyazódnak és amelyekből kinőnek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!