MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ernst May

: Ernst May

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Architektúra

Terjedelem:

43 p., 22 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630531933

tartalom:

"Ma, amikor az építészetet, elsősorban a nagy lakótelepeket jogos kritikával illetjük, sivárságukat kifogásoljuk, az emberi léptéket hiányoljuk, különös érdeklődésre tarthat számot az az időszak, amikor az új építészet - századunk első harmadában - megkísérelte az ipari fejlődésnek is megfelelő, egyben humánus környezet létrehozását. Ernst May ennek a korszaknak volt kiemelkedő egyénisége. A kultúra egységének gondolata uralkodott a May vezetésével Frankfurtban végrehajtott minden tevékenységen, a város egészének korszerűsítésétől az általa tervezett, még ma is mintaszerű lakótelepeken át a beépített bútorokig és a reklámnyomtatványokig. Változatos életpályájának további színtereit - Szovjetunió, Kelet-Afrika, Német Szövetségi Köztársaság - a történelem sodrása, egyben az építészet szociális feladataival elkötelezett, alkotni vágyó ember döntései határozták meg. Sikerei és kudarcai századunk építészeti törekvéseinek eredményeit, nehézségeit, problémáit tükrözik. Jelentőségét legtalálóbban kortársának, Walter Gropiusnak szavai jellemzik: "Míg mi a CIAM keretében az új építészet elveit lényegében csupán papíron dolgozhattuk ki, May ... a maradisággal és a reakcióval dacolva bebizonyította, hogy az új építészet szociális, esztétikai és művészeti célkitűzései gazdaságosan megvalósíthatók."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!