MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Felvidéki műemlékkalauz

: Felvidéki műemlékkalauz

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Építészet Felvidék Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

209 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632030235

tartalom:

"Életem időbéli korlátai közül mozgásterem kitágításával szabadulhatok - ez a banális felismerés indított útnak, még tizenéves koromban, hogy gyalogszerrel, autóstoppal - később gyorsabb és komfortosabb járművekkel - minél több helyre eljussak. Mire kezembe szoríthattam első kék útlevelemet, bejártam Magyarországot, elveszített területeivel együtt, elvetődtem a rubelövezet távolabbi vidékeire is, majd megadatott, hogy egy sor nyugati országba, sőt a tengerentúlra is eljussak. Úgy hiszem, ennél jobb, tartalmasabb iskolát nem járhattam volna ki. Különféle - családi, baráti, szépirodalmi - ösztönzések terelték érdeklődésemet a történelmi Felvidékre. Mikszáth, Krúdy és régi művészettörténészek könyveivel, részletes térképekkel felszerelkezve barangoltam be az elszakított felső-magyarországi vármegyéket, huszonnyolc év leforgása alatt vagy negyven részletben. Utazásaim, kutatásaim leltára e könyvben olvasható. Immár érett fejjel, sok mindent megtapasztalva, úgy látom, hogy időt is sikerült nyernem az élettől. A Felvidék megismerésével jó nyolc évszázadot."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!