MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Feszl Frigyes

Feszl Frigyes

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2004

Kiadó:

Holnap Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet mesterei

Terjedelem:

230 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633466393

tartalom:

"Feszl Frigyesnek, a legjelesebb magyar építészek közül valószínűleg a legkevésbé ismert mesternek életművét kívánja e kötet a közérdeklődés előterébe állítani. Főművén, a töredékében ránk maradt Vigadón kívül valószínűleg még az építészet területén jártas szakemberek sem tudnák további műveit említeni. Nincs is sok, amit még meg lehet mutatni: Budapesten, tevékenysége szinte kizárólagos színterén, négy lakóház, öt iskola, két ipari épület és feltehetően néhány további, eddig azonosítatlan ház őrzi keze nyomát. Mi emeli mégis Feszl életművét kétségtelenül a legkiválóbbak sorába? A köztudatban Feszl Frigyes a magyar romantikus építészet megszemélyesítője. Az csupán az általános építészeti műveltség hiányából fakad, hogy aligha említhetek más nevet ugyanennek a stílusirányzatnak a jeles képviselői közül, aki közismertnek tekinthető. Pedig vannak többen is, közülük sokan, Feszlhez hasonlóan, újító szellemű mesterei a romantikának: Máltás Hugó, Brein Ferenc, Pán József, Wieser Ferenc, Handler Ferdinánd vagy Gerster Károly és ifjabb Zitterbarth Mátyás, akik Feszllel közvetlen munkakapcsolatban is álltak. Ybl Miklós neve nem elsősorban fóti templomáról ismert, amely a Vigadó mellett a magyar romantika fő műve, s harmadik kiemelkedő romantikus épületünknek, a debreceni Csokonai Színháznak a tervezőjét, Szkalnitzky Antalt jelentőségéhez képest ugyancsak kevéssé ismeri a nagyközönség."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!