MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Firenze

: Firenze

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Olaszország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631316149

tartalom:

"A toszkán dombok, ezüstszürke olajligetek és pompás borokat termő lankák között fekvő Firenzét nem hiába nevezik rajongói évszázadok óta "La Bellá"-nak, megérdemli ezt a jelzőt mind fekvésének, mind épületeinek szépsége révén. Az európai szellem a középkor derekától évszázadokon át itt érvényesült a legtisztábban és leghatékonyabban, és aligha lehet még olyan várost találni a világon, ahol az emberi művelődés történetének legnagyobb óriásai egy időszakban ilyen nagy számban laktak volna. Firenze ugyanakkor a világnak alighanem legértékesebb, legegységesebb városképi együttese is. A remek épületek értékét csak növelik a homlokzatukon vagy belsejükben látható szobrok, festmények, köztük igen sok koruk legjobb művészeinek alakítása. Ezt a csodálatos világot tárja fel az olvasónak Pogány Frigyes professzor. Az Arno bal partján emelkedő, szebbnél szebb kilátásokat nyújtó dombok egyikéről körültekint Firenzén, számba veszi az erőteljes, mindenen uralkodó Dómkupolát és ellensúlyait, a Palazzo Vecchio energikus, a Badia és a Sta Maria Novella karcsúbb és a Campanile ismét erőteljesebb tornyát, a város már messzebbről kirajzolódó elrendezését. Majd lejön a dombról, átmegy az ötvösboltokkal szegélyezett Ponte Vecchión, végigsétál a város belső részén egészen a Dóm térig, és ott elkezdjük szakavatott kalauzolásával a városnézést. Jól megválasztott tereken és utcákon haladunk végig, nem hagyva ki egyet sem a lényeges templomok, paloták, a néhol tudatos művészi kompozíció, máskor inkább csak a fejlődés logikája szerint létrejött terek közül, s hosszabban elidőzünk egy-egy olyan emlék előtt, amely - mint a Battistero, a Pazzi-kápolna, a Medici-palota - az építészet történetének legfontosabb, legismertebb állomásainak egyike. Nagymértékben elősegíti ezt a szerző lebilincselő stílusán kívül saját maga készítette fényképeinek, valamint az egyes városrészek, illetőleg épületek elrendezését szemléltető alaprajzok remek sorozata. A könyv feledhetetlen élményt nyújt minden Firenzében járt vagy odautazni szándékozó olvasónak, sőt mindenkinek, aki érdeklődik a legszebb olasz város iránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!