MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Franciaország építészete I-II. kötet

: Franciaország építészete I-II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Franciaország

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Az építészet világa

Terjedelem:

122 p., 119 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631301958

tartalom:

"Bretagne megalit-építményeitől a mai francia építészetig szinte beláthatatlan távolság feszül. Mégis át kell tekintenünk a teljes időszakot, mert így látjuk szerves egészként az építészet fejlődését. Ha röviden is, de fel kell villantani az ország őstörténeti jelentőségét, nyomába szegődni a római légióknak és a barbár hordáknak, majd végigkíséri azt a bonyolult eseménysort, amelynek során kibontakozott és megerősödött a mai Franciaország. Mindez természetesen csak vázlat lehet, az építészeti tevékenység háttere. Az építészet kiemelése látszólag egyszerűsíti a feladatot. Ám oly sok a jelentős emlék, hogy a válogatás ugyancsak nehéz, annál is inkább, mivel a francia építészet a középkortól napjainkig nagyon sokszor járt az élen, gyakran teremtett követendő példát más országok számára. Az adott szűk keretben tehát minden egyes épületnél fokozottan mérlegelni kellett, hogy valóban a legjellemzőbb-e korára. A döntést elsősorban a szerkezetből fakadó tér- és formaalakítás befolyásolta, de néhány példánál az épület szobordíszeinek jelentősége volt a mérvadó. Sokszor nehéz volt eldönteni, hogy az egyetlen közölhető kép külső vagy belső legyen-e. A hiányosságokat részben pótolhatják a képmagyarázatokat kísérő rajzok. Remélhető, hogy mindezek segítségével sikerül az olvasóval megismertetni a franciaországi építészettörténet nagyszerű eredményeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!