MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Goldfinger Ernő

: Goldfinger Ernő

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Architektúra

Terjedelem:

27 p., 30 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar származású Goldfinger Ernő Budapesten megkezdett középiskolai tanulmányait 1920-ban Svájcban fejezte be. Ezután Párizsba települt, ahol az École des Beaux-Arts-ban szerzett építészeti diplomát. 1934-ben költözött Angliába; azóta is ott él, és ma már egyike a legismertebb angol építészeknek. Különösen az utóbbi években hozott létre igen jelentős alkotásokat - amilyen pl. az angol Egészségügyi Minisztérium hatalmas épületegyüttese, az Odeon Filmszínház épülete, a Haggerston-leányközépiskola komplexuma stb. Igen szépek családi lakóházai. Ilyen pl. saját háza - egy hármas ikerház középrésze -, amelynek 1970-ben műemléki védelmét rendelték el. Goldfinger Ernőt, aki 1972-ben töltötte be hetvenedik életévét, érdemei elismeréséül nemrég a Royal Academy of Arts rendes tagjai közé választották."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!