MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Grassalkovich Antal, a kastélyépítő

Grassalkovich Antal, a kastélyépítő

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

TKM Egyesület

Kategóriák:

Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

16 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Évente több mint háromszázezer látogató keresi fel az egyik legszebb magyarországi kastélyt, az egykori uralkodói rezidenciát Gödöllőn. Építtetője, Grassalkovich Antal a 18. század legfényesebb karrierjét futotta be, ügyvédből az egyik legbefolyásosabb főúr, a magyar kincstár vezetője lett. Hatalmas családi vagyont szerzett, és több palotát építtetett. Az elegáns gödöllői kastély, a barokk kor egyik legszebb alkotása, sok más kastélyépítő számára szolgált mintául országszerte. Többször vendégeskedett itt Mária Terézia császárnő, de a kastély Ferenc József idején lett az osztrákmagyar uralkodók kedvenc magyarországi rezidenciája. A császár felesége, a körülrajongott Erzsébet királyné, akit a hívei Sisinek becéztek, különösen szerette Gödöllőt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!