MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Hagymakupolák. Középkori orosz templomok

: Hagymakupolák. Középkori orosz templomok

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Dunakönyv Kiadó

Kategóriák:

Építészet Fotózás, fotóalbum Művelődéstörténet Oroszország története Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

156 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637961828

tartalom:

"A nyugat-európai építészeti stílusoktól eltérő pravoszláv templomépítészetről szól Szalai Attila könyve. A régi szakrális épületeinek jellegzetességeit, a 9-17. század között épült különlegesen szép orosz templomokat mutatja be ez az album. Funkció és szerkezet: e két központi fogalom köré épül a könyv: hogyan és miért az adott formában fejezték ki elgondolásaikat az orosz templomépítők. Az épületek bemutatása mellett a szerző felvázolja azokat a társadalmi, politikai és egyháztörténeti változásokat is, amelyek mindig hatással voltak a különböző korszakok templomépítészeti stílusaira. A kötet nem útikönyv, de egy turisztikai szempontot azonban figyelembe vesz: olyan templomok segítségével próbálja bemutatni az egyes középkori orosz templomtípusokat, amelyek ma is jól megközelíthetők, s az érintett városokban gyakran szerepelnek turistacélpontként. A templomok alaprajzainak bemutatása és a mintegy 70 színes felvétel könnyíti meg az alapos tájékozódást."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!