MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Hidak Bács-Kiskun megyében

Hidak Bács-Kiskun megyében

Szerkesztő:

Kiadás:

Kecskemét, 1999

Kiadó:

Kecskeméti Lapok Lap és Könyvkiadó Kft.

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

144 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630373440

tartalom:

Nagyszerű hagyománynak – egy tudományos igényű, a megyei hídtörténeti könyvsorozatnak része – folytatása ez a most megjelenő szakmatörténeti remekmű, amely méltó emléket állít Bács-Kiskun megye hídjainak. A szakma kiváló mérnökei, tudósai belülről fakadó kötelességüknek érzik műszaki értékeink, emlékeink megörökítését, bemutatását a jövő nemzedékeknek. A szerzők nagy ívű szakmatörténeti áttekintésükben sokoldalúan mutatják be hidak történetét, azok változásait, az első fahidaktól a legmodernebb vasbeton szerkezetekig, az egyszerű gyaloghidaktól a nagy dunai közúti és vasúti hidakig.
Egy megye, egy régió hídjainak széleskörű bemutatása nem kis vállalkozás, nagy szaktudást, elkötelezettséget, ügyszeretetet követel. E kötet írói – maga a könyv a bizonyíték rá – minden szempontból megfelelnek ezeknek a követelményeknek.
A közlekedési tárca törekvései különös aktualitást adnak e kötet megjelenésének, hiszen ismert, hogy elképzeléseink között fontos dunai, tiszai átkelők korszerűsítései, felújításai, és megépítései szerepelnek. Mindezeket a terveket abban a reményben szőjük, hogy a most megkezdett munkák valóban nemcsak a kezdetét jelentik egy hosszú folyamatnak, – amelynek eredményeként nemcsak régiók szorosabb kapcsolata valósul meg, hanem a szorosabbá váló kapcsolat következtében új, jobb életminőségben élhetik az emberek életüket az országban.
Hiszem, hogy ez a szakmatörténeti könyv hozzájárul azoknak a leendő szakemberek felneveléséhez, akik talán éppen e kötet nyomán, megismerve a szakmai múlt eredményeit, értékeit, jelenlegi terveink megvalósítása után folytatják munkánkat.
Kecskemét, 1999. április havában
Katona Kálmán, közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!