MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Jáki templom. A kövek üzenete

Jáki templom. A kövek üzenete

Szerző:

Kiadás:

Szombathely, 1997

Kiadó:

MG Bt.

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

64 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963049373x

tartalom:

"Az egyházi művészet alkotásai az emberi szellem legszebb és legértékesebb művei közé tartoznak. A vallási közösségek lelkületének tükre a templom, amely szegénynek és gazdagnak egyaránt otthona és menedéke. A jáki középkori templom Isten szép zsámolya, szentélye. Évente sokezer látogató keresi fel. Tizenhároméve szolgálok a falai között, vezethettem itt számtalan csoportot, hallgathattam tudós szakemberek véleményét, kórusok szent énekét, soknyelvű imát. Könyvünk legfőbb célja felhívni az olvasó figyelmét arra, hogy őrizzük meg a szépséges jáki templom művészeti értékeit, hogy foglalkozzunk alkotásaival és hogy mélyítsük vallási érzéseinket a látottak nyomán. A képekhez fűzött szövegek és gondolatok egyesülnek az egykori szerzetesek gondolataival, az alapító szándékával, a művészek és mesterek törekvésével. Jákra is érvényes a mondás, miszerint itt a halottak is élnek, néma mesterek beszélnek. Latin eredetiben: "hic mortui vivunt, muti magistri loquuntur"." Rátkai László jáki plébános

leírás:

A könyv mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!