MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Jurcsik Károly

Jurcsik Károly

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1998

Kiadó:

Kijárat Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vallomások - Architectura

Terjedelem:

95 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639136107

tartalom:

"Nem volt, s ma sincs rajta semmi puha, semminemű felesleges forma és idom, sem gondolati-etikai, sem szakmai-építészi, sem materiális-testi értelemben. Csontok, idegek, izmok - csak annyi, amennyi "működéséhez" kell, s a mindezekre ráfeszülő bőr, ekként is működik, "funkcionál" esze-lelke. Mondhatnók: született purista, s milyen gazdag, milyen cizellált ez a purizmus. Mondhatnók: kemény ember, de milyen humanista fundamentáltságú ez a keménység. Mondhatnók: kikezdhetetlenül konok és elszánt, de milyen megértő és értő ez a konokság. Kevesekre illik rá manapság ez a jelző, hogy mértékadó - persze oly sokan és sokszor vissza is élnek ezzel a szóval. Jurcsik pedig mérték, hosszú évtizedek óta illeszkedési, kiindulási pont fiatal, s kevésbé fiatal építészeknek, etalon, létezése természetes, vitathatatlan mindannyiunk számára. Nincsenek trükkjei, nem mutatványos fajta, nem ágál és deklamál - csak van! Mai remete-visszavonultságában is jelen van, napi építészetünk, napi cselekedeteink, napi vitáink, napi kérdőjeleink része. Eszméit és eszét vesztett korunkban, stiláris és tartalmi káoszainkban irritáció is lehetne számunkra eme kirívó változatlansága, ez a csupa ideg mozdulatlanság." Finta József

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!