MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Kerttervezés története és gyakorlata

: Kerttervezés története és gyakorlata

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Építészet Kertészet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

523 p., ill.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Mindenki szereti a szép, gyönyörködtető környezetet, különösen a kertet, amely eleinte csak gazdasági célt szolgát. Az ember azonban már korán ráütötte rendteremtő kezének bélyegét, s kert a fejlődés során esztétikailag is értékelhető vonást öltött.
A kert létesítése, elrendezése, eszmei értéke – pszichológiai igények, fiziológiai hatás, az egészségügyi feladatok – egyszóval a társadalom és természet viszonya a kerttervezésben, kertépítésben a kultúra fejlődése során ma már tudományos, művészi szintre emelkedett.
A szocializmus építése hatalmas, országot, társadalmat, városokat és természetet átalakító célkitűzések megvalósításában a kertészetre nemcsak termelő, hanem mély értelmű kulturális és művészi feladatok megoldása is vár.
Ezért várta széleskörű olvasótábor Ormos Imre könyvének megjelenését, amely elméleti iránymutatás ipari üzemeink, városaink, falvaink, lakótelepeink, sport- és játszótereink kert környezetének alakításához, a szocialista-realista kerttervezéshez, kertművészethez.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!