MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Kórháztervezés

: Kórháztervezés

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

280 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv egészségügyünk fejlesztését szolgálja. Második ötéves tervünk tízezerrel, perspektívikus népgazdasági húszéves tervünk folyamatosan és összesen körülbelül 70 000 ággyal kívánja növelni kórházaink befogadóképességét. E hatalmas program teljesítése természetesen sok új kórház felépítését teszi szükségessé, aminek költsége mintegy nyolc milliárd forintot tesz ki. Ezenkívül sorra kell vennünk meglevő kórházaink és egyéb egészségügyi intézményeink korszerűsítését is. Eddig azt kellett tapasztalnunk, hogy beruházási és tervezési programjaink gyakran egyéni elképzelések és a pillanatnyi szükségletek alapján készültek, aminek káros hatása a jövőben még fokozottabban jelentkezhetne egészségügyi és gazdasági tekintetben egyaránt. A megfelelő program hiánya megnehezíti a műszaki tervezést, a megszokott, de már elavult, az épület rendeltetésének nem megfelelő módszerek pedig hátráltatják az üzemeltetést. A könyv összegyűjti, rendszerezi és értékeli a kórháztervező, a műszaki tervező és az üzemeltető részére szükséges adatokat, ismereteket: az egészségügyi, kórháztervezési, technológiai tudnivalókat. Foglalkozik a kórházi részlegek szükségleteivel, az orvosi, műszaki követelményekkel, berendezésekkel, a különleges építészeti, szerkezeti, épületgépészeti, tervezési, üzemeltetési és gazdasági kérdésekkel, és bemutatja a megoldások legjobb formáit. A kórházépítés rohamos fejlődését figyelembe véve gondot fordít a perspektív fejlődés irányának érzékeltetésére is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!