MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Korunk urbanisztikája

: Korunk urbanisztikája

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

181 p.

Méret:

20 x 30 cm

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631026949

tartalom:

"A szerző korunk városépítésének irányzatait és eredményeit ismerteti; azt a világszerte folyó nagyarányú tevékenységet, amely környezetünket döntő módon alakítja. Művében igyekszik megvilágítani a városépítés mai elveinek és módszereinek kialakulását, valamint azokat a jövőbe mutató elgondolásokat is, amelyek várható módon hatással lesznek városaink arculatának alakulására. Az első részben felvázolt XIX. század urbanisztikai öröksége érdekes összefoglalása a legismertebb városépítési tendenciáknak, terveknek és megvalósulásoknak, egyben kritikai elemzése is a részben utópisztikus, részben reális törekvéseknek. A XIX. század végén, a XX. Század kezdetén, amikor ugrásszerűen növekszik világszerte a városi lakosság, fontos elméletek születtek és kísérleteknek tűnő városépítés nyomán alapvető irányzatok kristályosodtak ki. A szerző a XX. század elejét, a nagyhatású avantgarde szovjet városépítészek új szemléletét is részletesen ismerteti. A nagyarányú városépítés a második világháború után kezdődik, részben a nagy világpusztulás utáni újjáépítés eredményeképpen, részben a vidéki lakosság városba tömörülése miatt, amely természetes következménye az ipar robbanásszerű fejlődésének. A szerző ismerteti a nagyvárosok rekonstrukcióját a világháború után, valamint az európai és a tengerentúli új városalapításokat. Külön foglalkozik a korszerű lakóterületi rendszerek kialakításával. Végül áttekintést ad a jövő településeivel és városaival kapcsolatos eszmefuttatásokról és prognózisokról, majd összegezi azokat a fontosabb elveket, amelyek a települési rendszerek továbbfejlesztésének, ill. létrehozásának alapját képezhetik."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!