MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Kozma Lajos munkássága

: Kozma Lajos munkássága

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Iparművészet Könyvészet Életrajz Művészettörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

265 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630503492

tartalom:

"Kozma Lajos 1906. június 18-án kapta kézhez építészmérnöki diplomáját, de az ezt követő évek során inkább mint grafikus tevékenykedett. Az 1907-ben készített "Lapis refugii" (jelentése: menedék) nevű munkája épületterv ugyan, amely egy családi ház külső és belső elrendezését, ablakainak tervét tartalmazza, sokkal inkább tekinthető grafikai műalkotásnak, mint építészeti tervnek. Grafikai munkássága mellett Kozma családi házakat, villákat tervezett, és az építészet mellett a belsőépítészet, az iparművészet területein is alkotott. Képeire jellemző - a népi motívumok újabb formában való feltüntetésén túl - a kép stílusához illeszkedő betűtípus, amelyeket Kozma maga tervezett a megkívánt hangulatnak megfelelően. Emellett természetesen a művész szignója, amely élete során több alakban is megjelent."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!