MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Lajta Béla

: Lajta Béla

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Építészet Iparművészet Szobrászat Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

374 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A század elejének egyik legjelentősebb magyar építésze Lajta Béla. Tanulmányait a budapesti műegyetemen végezte, majd tanulmányutakat tett Olaszországban, Németországban és Angliában. Munkásságának első éveiben Lechner formanyelvének követője volt. Műveiben a modern magyar építészet úttörője lett. Nagy korszakához átvezető művei a szecessziós hatásokat is mutató Szeretetház az Amerikai úton és a Vakok Intézete a Mexikói úton. Talán legjelentősebb épülete a Vas utcai iskola. Ez után épült a Rózsavölgyi üzletház és a volt Erzsébetvárosi Bank épülete a Rákóczi úton. Műveit általában az anyag- és szerkezetszerűségre, a funkciók jó megoldására irányuló törekvés, a formálásban pedig a nagyvonalú egyszerűség jellemzi. Modernségét sajátosan magyarrá teszi a népi elemekből mértéktartóan stilizált díszítés, melyet azonban szervesen alárendelt az építészeti formálás feladatainak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!