MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Magyar Építőművészek Szövetsége elméleti közleményei IV. kötet. Építészeti tanulmánypályázat 1980

Magyar Építőművészek Szövetsége elméleti közleményei IV. kötet. Építészeti tanulmánypályázat 1980

Kiadás:

h. n., 1982

Kiadó:

Magyar Építőművészek Szövetsége

Kategóriák:

Építészet Szociológia Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

290 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A MÉSZ Elméleti Közleményeinek ez a kötete az 1980. évi tanulmánypályázat anyagát tartalmazza. A pályázat témaköre az építészeti kultúra terjesztése, amely azonban eszközeiben és módszereiben még ma sem eléggé feltárt terület. Ugyanakkor - számunkra, építészek számára úgy tűnik - korunkban az építészeti nevelés a technikai munkamegosztáson alapuló új munkakultúra és alkotókészség kifejlesztésének egyik lehetséges eszköze, a környezetformálásban kibontakozást és örömet találó emberi élet és közösségi lét nélkülözhetetlen feltétele. A tanulmánypályázat természetesen nem adhatott az építészeti kultúra terjesztésének minden kérdésére választ, de mindenképpen részét képezi az e téren megindult kutatásnak, közgondolkodásnak. E pályázat legsikeresebb munkáit azzal a szándékkal nyújtjuk át szövetségünk tagjainak, hogy a pályázat céljairól, a közoktatásban- nevelésben és a közművelődés területén megvalósítható módszerekről, eszközökről átfogó képet alkothassanak. A pályaművek egybegyűjtve érzékeltetik velünk, építészekkel - és azokkal, akikhez még e gyűjtemény eljut -, mindazokat a lehetőségeket, amelyeknek kibontakoztatása a környezetkultúra és az építészet előrelépésének nélkülözhetetlen feltétele. A tanulmányokat úgy válogattuk és rövidítettük, hogy az saját tájékozódásunkat szolgálja. A pályázatra benyújtott munkák együtt bizonyítják: az építészeti kultúra fejlesztésében nemcsak saját erőnkre vagyunk utalva; a közoktatás és népművelés területén egyaránt vannak értő szövetségeseink."

leírás:

A könyv gerince szakadt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!