MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Magyar kertek. A kertművészet Magyarországon

: Magyar kertek. A kertművészet Magyarországon

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Királyi Magyar Egyetemi Nyomda

Kategóriák:

Építészet Kertészet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

303 p., 10 t.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

"A kert életünk legkedvesebb színtere. A legnagyobb népek kertben alkották meg a túlvilági élet helyét is. Sajnos, a magyar kertekről mindeddig vajmi keveset tudtunk, pedig a magyarság életében is megtelepedése óta nagy szerep jutott a kertnek. E munka most minden időre megalapítja a magyar kertek ismeretét, bemutatja a kertet történetünk minden korszakában, a magyar élet minden megnyilvánulásában. Vezérfonala a magyar kertek művészettörténeti fejlődése. Kibontakozik Szent István korában, felvirágzik a királyi várkertekben, magyar talajba nő a virágtáblás kert korábban, amikor a művészi kert elterjed az egész nemzet körében, majd egyszerűbb alakjában a nép körében is. Következik a parkok korszaka, előbb a feszes francia parkok, azután a természetet másoló tájkertek, végül a közkertek, amelyeket Budapest sétányai és parkjai példáznak. Ötven hiteles kertleírás és száz egykorú kép eleveníti meg a magyar kert élettörténetének ezt a közvetlen stílusban megírt összefoglalását."

leírás:

Eredeti védőborítóval.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!