MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Magyar templomok művészete

: Magyar templomok művészete

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

301 p., 39 t.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633601770

tartalom:

"Amikor a 11. Vatikáni Zsinat új liturgikus előírásai miatt helyenként veszélybe kerültek a templomokhoz szervesen hozzátartozó történeti értékek, a művészi patrimóniumát féltő gonddal őrző egyházi közösségek az értékőrzés szempontjait tudományos megalapozottsággal meghatározó, s azok érvényesítését a törvény erejével körülbástyázó Intézetek segítségét is igénybe vették. Ebből az együttműködésből született meg a magyar egyházak és az Országos Műemléki Felügyelőség közös munkájával az „Egyházi épületek és műtárgyak gondozása" című kézikönyv is (Bp. 1971) Ez a kiemelten gyakorlati kérdéseket taglaló összefoglalás azóta is hathatós segítséget ad nemcsak a meglevő értékeinket védő, hanem új értékeket teremtő alkotói munka számára. Az értékőrzés, értékteremtés tágabb lehetőségeit tárja fel, egyben az elengedhetetlenül szükséges együttműködés feltételeit és elméleti megalapozását szolgálja ez a könyv is"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!