MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Magyarország építészetének története

Magyarország építészetének története

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Vince Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

367 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639069949

tartalom:

"Magyarország építészetének teljes körű bemutatására törekszik ez a kötet a római kortól napjainkig. Felvázolja a fontosabb történeti és kulturális mozzanatokat: bemutatja a templomokat és várakat, a középületeket és lakóházakat, a városrendezés jeles teljesítményeit. Kik voltak a jelentősebb egyházi és főúri építtetők? Hogyan működtek a céhek? Milyen módon jutottak el Magyarország területére a különféle építészeti stílusok Európa más térségeiből? Hogyan módosultak a helyi viszonyok között? Miként törekedtek az újító szándékú építészek a sajátos magyar formanyelv megteremtésére? A szerzők minden korszakban az ország akkor létező területi viszonyait vették figyelembe. A kötetet másfélszáz rajz és több mint 200 fekete-fehér és színes fénykép mellett térképek teszik szemléletessé. A jegyzetek és a gazdag bibliográfia az építészettel elmélyülten foglalkozók, a leendő szakemberek és az érdeklődő olvasók számára egyaránt hasznos eligazítást nyújtanak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!