MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Modern építészeti lexikon

: Modern építészeti lexikon

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Lexikon Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963101780x

tartalom:

"E lexikon a modern építészet alkotásaival, építészeti fogalmaival és áramlataival ismertet meg. Lényegében a mai kor építészettörténetét tárja elénk címszavakra bontva az egész világra kiterjedően. Ahol indokolt, az előzményeket is bemutatja, azokat az avantgarde áramlatokat és fontos alkotásokat, amelyek korunk építészetét előkészttették. Általában 1890-1970-ig tárgyalja világviszonylatban az építészetet, az 1930 és 1960 közötti hangsúlyos időszak részletesebb ismertetésével. Mint az építészettörténeti stílusok általában, az új építészet elfogadása időben területenként is változik, az új áramlatok helyi térhódításától függően, ezért az egyes országok építészeti fejlődését államok szerinti összefoglaló címszavakban is bemutatjuk. Hazai vonatkozásban ezen kívül a tervező intézetek munkásságáról külön címszavak tájékoztatnak és önálló címszót kaptak az Ybl-,Kossuth- és Állami-díjban részesük építészeink is. E lexikonnal a Műszaki Könyvkiadó szeretné leróni régi tartozását az építészettel szemben igyekszik e legújabb kor építészetére vonatkozó információkkal eleget tenni a nagyközönség részéről már régen felmerült jogos igénynek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!