MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Műemlékek konzerválásának új módszerei

: Műemlékek konzerválásának új módszerei

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631043223

tartalom:

Dr. Zádor Mihály építészmérnök, egyetemi tanár, a tudományok doktora, több évtizedes elméleti és tervezői működés során, s a Budapesti Műemléki Felügyelőség vezetőjeként ismerte meg a gyakorlati műemlékvédelem problémáit, a korszerű technika alkalmazásának hiányosságait, főként az ismételten bekövetkező pusztulás alapvető oka: a falnedvesség elleni védelem területén. E felismerés alapján fejlesztette ki a Budapesti Műszaki Egyetem Építészettörténeti és Elméleti Intézetében e témák kutatását. Úttörő tevékenysége és szervező munkája nyomán hazánkban most kezd kialakulni az az új szemlélet, amely a műemlék helyreállítása előtt a pusztulás okainak felderítését, "diagnosztikai vizsgálatát" elengedhetetlenül szükségesnek tartja a hibák maradéktalan orvoslása érdekében. A könyv gerincét a régi épületek nedvesség elleni védelme alkotja és minden más pusztító tényezőt ennek függvényében tárgyal. Megismertet a felszivárgó talajnedvesség elleni védelem és a felületvédelem, valamint a romfalak és a kőemlékek konzerválásával. De figyelme kiterjed a környezeti ártalmak elleni védelemre is. Dr. Zádor Mihály könyve a főleg elvi kérdéseket tárgyaló műemléki szakirodalmat új szemléletű gyakorlati útmutatóként egészíti ki. Megállapításai minden régi épületre alkalmazhatók, s ezért nemcsak műemléki szakemberek forgathatják haszonnal.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!