MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Műszaki ábrázolás

: Műszaki ábrázolás

Kiadás:

Budapest, 1991

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Pedagógia Tankönyv Műszaki vegyes Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631831353

tartalom:

"A könyvet - elsősorban - a technika szakos hallgatóknak és a különféle oktatási intézményekben tanító technikatanároknak ajánlja a Kiadó. Haszonnal forgathatják azonban a műszaki felsőoktatásban részt vevő hallgatók, s általában - a könyvben bemutatott új szemlélet iránt érdeklődő - műszaki (és nem-műszaki!) szakemberek is. A szerző a műszaki ábrázolást az emberi kommunikáció részének tekinti, az erre vonatkozó és a műszaki kommunikáció történetiségéről szóló eszmefuttatása újszerű. Ugyancsak újdonság a térszemlélet kiemelt volta, annak a műszaki kommunikációban betöltött alapvető szerepe, s a kialakításához, megerősítéséhez vezető - mondhatni - algoritmikus tananyag. A szerző felfogása szerint a térszemlélet, amely (még a számítógépes korszakban is) a geometriai idomokkal mint jelekkel való kommunikáció elengedhetetlen kelléke, stabil - tegnap, ma, holnap igaz -"ismeret", s így a technika értéséhez, a "minden tudományok legszebbikének": a konstrukciónak a műveléséhez (bizonyos szint felett) szükséges és kialakítható absztrakt képesség. Kialakult térszemlélettel megoldható a tér-sík probléma és feloldható a sík-tér konfliktus. A könyv a közvetlen gyakorlat/alkalmazást is jól szolgálja, különösen a 3. és 4. - Technikai rendszerek ábrázolása, ill. A műszaki ábrázolás automatizálása c. - fejezetekben írtakkal, továbbá a célra orientáltan válogatott (szabványokat tartalmazó) mellékletekkel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!