MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ostromverte várak

Ostromverte várak

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n.,

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Hadtörténelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

26 p., 68 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Magyarország területén igen sok vár és várrom maradt meg napjainkig. Vannak köztük XIII. században épült lakótornyok, XIII-XV. századi belsőtornyos és külsőtornyos várak, van olyan várunk is, melyet a török időkben az ágyuk ellen nagy, kerek védőművekkel, ún. rondellákkal erősítettek meg. A műemlékvédelem mintegy 140 várat tart számon, ezeknek túlnyomó többsége jelenleg rom. A középkori királyi és főúri várak még a török hódoltság idején pusztultak el, a további pusztuláshoz nagyban hozzájárult, hogy a török kiverése után a bécsi kormány a magyar várakban az abszolutizmussal szembeni ellenállás fészkeit látta, és az 1700-as évek elején parancsot adott romba döntésükre. A magyarországi szélsőséges éghajlat a tetők védelme nélkül maradt kőfalazatokban több száz éven át igen sok kárt tett. A magyar műemlékvédelem a legutóbbi másfél évtizedben fokozott figyelemmel fordult a magyar történelem váremlékei felé. Ennek eredményeként az eddig inkább csak a romlás képét mutató várak ma új élményt nyújtanak. Az album képanyaga a 30 legjelentősebb magyar várat és várromot mutatja be, 132 oldalon, a környező tájjal együtt, a maguk festői érdekességében. A bevezető írás a történelem oldaláról közelíti meg a témát, hiteles történeteket és szórakoztató anekdotákat beszél azokról az eseményekről, amelyek az egykori magyar várakban lezajlottak, felidézve az albumban bemutatott várak múltjának romantikáját.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!