MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Református templomaink

: Református templomaink

Kiadás:

Debrecen, 1987

Kiadó:

Borsodi Református Egyházmegye

Kategóriák:

Építészet Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630011409

tartalom:

"1520 református templom, imaház és harangláb fényképe, építési (esetenként inkább alapítási) évszáma, a fontosabbnak tekinthető átépítések, valamint bővítések időpontja is szerepel ebben a könyvben. A reformáció elterjedésével használatba vett román és gótikus emlékekből - a török pusztításai, máskor a felújítás szükségessége, sokszor pedig a bővítés miatt gyakorta - csak egy-egy részlet maradt meg mindmáig, de közülük nagyon sok rommá lett, vagy elpusztult. A legtöbb, ma is álló református templom a Türelmi Rendelet után épült. A nehéz anyagi körülmények között élő gyülekezetek 1780 után sorról sorra rangos és igényes "kőtemplomokat" építettek... Várady József református lelkipásztor öt évig tartó céltudatos munkával, az országot több ízben bejárva készítette el - szóhasználatával éve - "templomos kézikönyvét". A szakemberek számára is nélkülözhetetlen, saját fotóival illusztrált, adatokkal és két térképpel gazdagított katalógusát. Több tízezer (!) felvételéből most "csak" közel 2100-at ad közzé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!