MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Róma

: Róma

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Olaszország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

390 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631316017

tartalom:

"Amikor a sok ezer kötetet, tanulmányt felölelő Róma-irodalomhoz szerény munkámmal magam is hozzá szeretnék járulni, kérem az olvasót, hogy könyvemben főként azt a törekvésemet keresse, amely a jelenkor emberének esztétikai szemléletével közelít egy város szépségéhez, művészi értékeihez. Ilyen szemlélettel a várost - egy emberi közösség maga alkotta életkeretét - nemcsak látványában kell megragadnunk, hanem a tér és idő szétválaszthatatlan egységében. A változás, a fejlődés a város lényegéhez tartozik és a térben kiterjedő, folyamatosan átalakuló formák a bennük rejlő ugyancsak változó tartalo hordozói. A városok szépségének alapja a fejlődő, alakuló tartalom és az ebből kikristályosodó forma egysége, harmóniája. A várost megtöltő tartalom végső fokon maga az élet, folyamatos alakulásában, változásában. Mindazt azonban, ami koronként változik, átszövi a hagyományos, a maradandó, ami minden korban közös, amiben a város sajátosan helyi, egyéni jellegzetességei tükröződnek. Róma több mint kétezer esztendős történetében rendkívül széles skálán bontakoznak ki előttünk a város arculatának változó, a mindenkori jelent tükröző vonásai, s e változások mélyéről mégis átható fénnyel csillan elő - évezredek fölött is átívelően - a város egyénisége, az, ami számunkra tér és idő távlatában elsősorban Rómát jelenti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!