MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Római napló

: Római napló

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Olaszország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

89 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Genthon István úgy szerette Rómát, ahogy egy művészlelkű, a művészeteket kedvelő és alaposan ismerő emberhez illett. Már egyetemi hallgató korában megfordult ott, az utána következő évek során többször is volt a római Magyar Akadémia ösztöndíjasa, 1940 és 1943 között pedig igazgatója. Így olyan alaposan megismerhette az Örök Várost, mint kevés magyar. Nemcsak történetének, műemlékeinek, a múzeumaiban és könyvtáraiban felhalmozott tengernyi műkincsnek lett szakértője, hanem nagyszerű kapcsolatot tudott találni a mindennapi élettel, az emberekkel és ételekkel is. Római naplója csak forma szerint napló, valójában inkább magas irodalmi színvonalú írások remek gyűjteménye, melyekben a szeretett Rómáról vall, "a legnagyobb csodáról, amelyet eddig emberkéz alkotott". Írt a város ókori nagyságáról, a középkorból itt maradt trasteverei sikátorokról, az olasz nők ruháiról, egy tipikus római kisvendéglő jellemző alakjairól és még sok mindenről, hiszen a sokezer éves világváros szövete sokkal bonyolultabb annál, semhogy néhány szál elég lenne megszövéséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!