MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Rómaikori villák a Balatonvidéken

: Rómaikori villák a Balatonvidéken

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet Régészet Művészettörténet Balaton

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műemlékeink

Terjedelem:

44 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A pannóniai magánjellegű épületekkel eddig meglehetősen keveset foglalkoztak. Az érdeklődés és régészeti kutatás középpontjában csaknem napjainkig a temetők, katonai táborok,utak és a limes-kutatás állott, pedig egy kultúra tökéletes ismerete a benne élő ember életkörülményeinek, így lakhelyének megismerése által válik lehetségessé. Az építők az emberek, az épületek az ő céljaikat szolgálják. Az épületek különbözősége, az emberi foglalkozásokból és a különböző nívón élő egyének igényeiből adódik. Így alakul ki szerves összefüggés a lakhely és a kultúrformák között. Az építkezés ősi célja, hogy megvédje a tüzet és az ember javait, az időjárás, betörés és egyéb káros hatások ellen. Természetes, hogy így azután tájanként a talajtól, éghajlattól, rendelkezésre álló építőanyagtól, népi adottságoktól befolyásolva vidékenként másképp és más formában alakul a lakóház."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!