MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Sopron

: Sopron

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Fotózás, fotóalbum Helytörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Műemlékek

Terjedelem:

50 p., 56 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Történelmi és művészeti emlékeinek változatos gazdagsága páratlanul széppé és vonzóvá teszik Sopron városképét. Dr. Csatkai Endre, Kossuth-díjas művészettörténész Sopron városának legjelesebb ismerője, múlhatatlan érdemeket szerzett a helytörténeti kutatásokban és a topográfiai munkában. Sopronról írott számos műve közül ez a most megjelenő városmonográfia már posztumusz mű, melynek kiadásával Sopron Város Tanácsa kíván Csatkai Endre emlékének adózni. A könyv ismerteti a város történeti múltját, ami több ezer évre tehető; képet formál a kelta-illír településről, a római kori Scarbantia városról, felhasználva a kőtárban őrzött faragványtöredékeket, sírköveket. Írott forrásanyag alapján felvázolja a középkori városképet, részletesen elemzi a még meglevő műemlékeket, kultúrtörténeti adatokkal kiegészítve, gazdagítva eddigi ismeretanyagunkat, éreztetve a polgárosodó város kibontakozását. A török pusztításoktól időnként sanyargatott város a XVII-XVIII. században kezd szebbé és gazdagabbá válni, amelyet a megélénkülő építkezési kedv is bizonyít. Kialakul az a városkép, amelynek számos szép emlékében a belváros területén ma is gyönyörködhetünk. A könyv nagyobb részét teszik azok a művészi felvételek, amelyek a város legértékesebb műemlékeit mutatják be, valamint az ezekhez kapcsolódó műelemzés. Az előző városmonográfiáktól eltérően ebben a feldolgozásban nemcsak a II. világháború okozta károk helyreállításáról szól a szerző, hanem a legújabb művészeti és építészeti alkotásokról is megemlékezik. A városkép megváltozását tükröző gazdag képanyag egyúttal a műemlékek helyreállításában, eredeti szépségük visszaadásában országosan elismert soproni műemlékvédelem munkáját is reprezentálja."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!