MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Szakrális geometria

: Szakrális geometria

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

Bioenergetic

Kategóriák:

Építészet Művelődéstörténet Vallás vegyes Geometria

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789639652262

tartalom:

˝A tudósok és filozófusok évszázadok óta szeretnék megfejteni a Világegyetem hátterében meghúzódó rend titkát. Stephen Skinner lebilincselő könyvéből megtudhatjuk, hogy a természetben, a zenében, a művészetben és az építészetben megjelenő szépség hogyan épül fel a mindenek mélyén húzódó geometriára, a teremtés mélyén rejlő rendre. Részlet a könyvből:"A görögök írták le elsőként a geometria törvényeit. Számukra a geometria teljesen elvont, a logikához hasonlatos tudomány volt, amely - az egyiptomiak által kedvelt gyakorlati tudománnyal ellentétben - alapvető igazságokon nyugodott. A legegyszerűbb eszközökkel- körzővel és vonalzóval- újra és újra bizonyítható, abszolút igazságot hordozott a görögök számára. A görögök örök igazságok, nem pedig lefektetett dogmák, mától kapott bölcsességek vagy vallásos hit formájában fogták fel a világegyetem teremtőjét. Arra a következtetésre jutottak, hogy a világegyetem számára alapvető fontosságú a forma és a szám, és hogy a teremtés elvont- szellemileg felismerhető, de öt érzékszervünkkel nem érzékelhető- formákból indult ki és haladt a fizikai valóság felé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!