MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Szép magyar városok

: Szép magyar városok

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Útikönyv Magyarország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

263 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631301990

tartalom:

"Szépek-e a magyar városok? Vagy vannak-e szépek közöttük?" - ezzel a szónoki kérdéssel kezdi írását a szerző. Indokolt a kérdés, hiszen ő maga is elismeri, hogy a Magyarországénál szerencsésebb múltú országokban több jelentős műemlék épülhetett, és a kedvezőbb történelmi helyzet következtében jóval több menekült meg a rombolástól, az átépítéstől. Ám sok csak itt érzékelhető szépséget lát a nyitott szemmel utazó Magyarország városaiban, és Granasztói tárgyilagosan, a jó szemű és avatott tollú urbanista érvelésével hívja fel rájuk a figyelmet. Rámutat, hogy mi a különbség egy dunántúli és egy alföldi város között, elmagyarázza, milyen nagy szerepet játszanak a kertek és a parkok, a zöld növényzet a városok összképének kialakításában; sajátos módszerével számos, első pillanatban észre sem vett érdekesség, szépség tudatos élvezéséhez segít hozzá. Tizenkét várost mutat be ez a kötet, a kétezer éves római múltban gyökerező Győrtől és Szombathelytől Miskolcig és Salgótarjánig: ezeket a településeket már a modern ipar tette naggyá és összképüket már jórészt napjaink építményei határozzák meg. A könyv elolvasása, képeinek átnézése után külföldi és magyar egyaránt alaposabban megismeri Magyarországot, a magyar városok egyéni arculatát. Czeizing Lajos 256 művészi fényképe szervesen egészíti ki Granasztói Pál mondanivalóját."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!