MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Sziklakert

Sziklakert

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Építészet Kertészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632304926

tartalom:

"A kő a környező táj követe, elhozza annak üdvözletét a kertbe. A kövek évezredeket idéznek c. fejezet szerzője érdekesen írja le a japán kertek "kőimádatát", a teknősbéka-követ, a daru-követ, a hal-követ. A kő szerepét és jelentését végigkíséri a görög kertek nympheumától a modern kőkertek és épületek Gropius, Wright, Neutra által megálmodott szerves kapcsolatáig. A mértani és tájképi sziklakert tervezéséről és építéséről szóló fejezet a gyakorlati teendőket tárgyalja, Milyen sziklakertet építsünk? Hová építsünk sziklakertet? Milyen a sziklakibúvásos és milyen szórványköves sziklakert? - teszik fel a kérdéseket a szerzők és a válasz sem marad el. Figyelemre méltó elméletük szerint: sziklakert létesítése a mikrodomborzat figyelembevételével bárhol lehetséges. Egy kis fejezet a miniatűr sziklakertről, teknőkertről, tetőteraszon építhető kertről kertre számol be. A Sziklakert ápolása c. fejezet az öntözés, telepítés, átültetés, metszés, fagy elleni védelem munkáiról tájékoztat. Összesen 275-féle sziklakerti növényt: törpecserjét, törpefenyőt, télálló kaktuszt, évelőt ír le és mutat be fekete-fehér és színes fényképen A sziklakerti növények közelről c. fejezet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!