MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Táltos a templomtornyon. A magyar ősvallás emléke Erdélyben

: Táltos a templomtornyon. A magyar ősvallás emléke Erdélyben

Kiadás:

Nyíregyháza, 1995

Kiadó:

Múzeumfalu Baráti Köre

Kategóriák:

Építészet Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

217 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638512253

tartalom:

"Erdély még sok meglepetést tartogat a kutatók számára. Nem várt helyeken is előbukkannak hihetetlennek tűnő, vagy már rég elfelejtettnek hitt építészettörténeti emlékek. 1992 kora tavaszán a tusnádfürdői műemlékes konferencia egyik előadására kértek fel. Szabadidőmben vendéglátóink mikrobusszal körbeutazták velem a vidéket. Így ismerkedtem Székelyföld műemlékeivel. Kirándulásunk egyik állomása a csíkrákosi római katolikus templom volt. A plébániaház udvaráról fedett falépcsőn át közelítettük meg a magaslaton álló templomot. Amikor a cinterem falának kapuján át megláttam az előttünk magasodó tornyot, illetve az azon lévő ábrákat, furcsa érzés kerített hatalmába: úgy éreztem, a pogány magyar hitvilág emléke áll előttem. Mint később kiderült, már többen foglalkoztak a torony vakolt felületére festett ábrázolásokkal. Az első néhány perc után elhatároztam, hogy én is megpróbálom megfejteni a torony ábráinak jelentését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!