MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Városépítéstan. II. rész. Településtervezés

: Városépítéstan. II. rész. Településtervezés

Kiadás:

Budapest, 1958

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Gazdaság vegyes Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A települések - városok, falvak - létesítésének, fejlesztésének teljes problémakörét összefoglaló mű a magyar szakirodalomban eddig még nem jelent meg, de még külföldi szerzők sem igen vállalkoztak ilyen jellegű munka kidolgozására. Perényi Imre "Településtervezés" című könyve tehát úttörő munka, amely a szerzőnek a településtudomány területén végzett széleskörű kutatásain alapul, és így a korszerű város- és falutervezés tudományosan megalapozott elveit foglalja össze. A munka a városépítéstan tantárgy eredményesebb egyetemi oktatását kívánja elősegíteni, de emellett kézikönyvül is szolgál a településtervezéssel foglalkozó szakemberek számára. A mű rendszerbe foglalja a települések tervezésével kapcsolatos tudnivalókat és az egyes témakörökön belül az elméleti kutatások, a magyar települések jellegzetességei, valamint a külföldi és hazai településtervezési munkák tanulságai alapján megállapítja az általános és részletesebb jellegű tervezési irányelveket, a tervezés során figyelembe veendő legfontosabb normatív adatokat, ismerteti a vonatkozó jelentősebb elméleti munkák eredményeit és a gyakorlati megvalósulás példáit. Így az olvasó a településtervezés irányelveinek megismerése mellett képet kap az egyes kérdésekkel kapcsolatos múltbeli és jelenkori elképzelésekről is, ezáltal nemcsak ismereteket szerez, hanem a tudományos gondolkodást is elsajátítja. A könyv gazdag illusztrációs anyaga az egyes kérdések jobb megértését segíti elő, de emellett megismertet a hazai és külföldi településtervezési gyakorlat jellegzetes példáival is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!