MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Tervek, gondok, gondolatok. Mai építészetünk

: Tervek, gondok, gondolatok. Mai építészetünk

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p.

Méret:

25 x 24 cm

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963102301x

tartalom:

"Finta József a kiváló építész, a Duna Intercontinental, a Volga-szálló és még több jeles épület tervezője, rajzceruzáját most írótollal cserélte fel, hogy a gyakorló építész nézőpontjából rávilágítson mai építészetünk aktuális problémáira és elemezze azt a komplikált folyamatot, amit ma építészetnek nevezünk. Egyszerűbben fogalmazva, feltárja a laikus olvasó előtt az épület sorsát a rajzasztaltól a megvalósulásig. A tervezést mindazok akik nem építészek, úgy képzelik el mint a versírást, amelyhez csak ihlet és tehetség szükséges, hogy a remekmű megszülessen. A kérdés azonban nem ilyen egyszerű. "Még alig száz évvel ezelőtt is az épület születéséhez - figyelmen kívül hagyva a megbízó szerepét - elsősorban az építész szellemi energiái adták a táptalajt. Vagyis az építőmester, az ács, a díszítőszobrász megelégedett alárendelt szerepével s nem áhítozott a mellérendelt társ pozíciójára. Ma más a helyzet ezen a téren. A tervezési munkában részt vevő szerkezettervezők, elektromos és légtechnikus gépészek, az építéstechnológia és az építésszervezés szakemberei, a számítógép-programozók, vagy a kivitelezés mérnökei és technikusai stb. stb... mind-mind lehasítják vagy igyekeznek lehasítani a jogosnak vélt részüket az alkotás szellemi folyamatából; s bizony igen sok esetben meg is kérdőjelezik az építész vezető, meghatározó szerepét." Hogyan dolgozik hát a ma építésze és hogy látja az őt körülvevő világot? Erre ad választ e könyv szerzője, néhány kiemelt példán keresztül rámutatva arra, hogy a technikai fejlődés nem teheti vitássá sem az építész szerepét, sem az építészet nehezen mérhető érzelmi, eszmei tartalmát, amely nélkül házakat gyártani lehet, de nem lehet olyan alkotásokat létrehozni, amely építészetnek nevezhető."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!