MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Toronyvigyázó

Toronyvigyázó

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Mundus Magyar Egyetemi Kiadó

Kategóriák:

Építészet Erdély Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

463 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639501387

tartalom:

"A gyűjteményes kötet a kiváló erdélyi építész, műemlékvédelmi szakember ma már zömmel hozzáférhetetlen, szétszórt írásait rendszerezi, melyek között tanulmányok, könyvismertetések, cikkek egyaránt megtalálhatók. Az életrajzot ismertető kötetnyitó tanulmányt követően Toronyvigyázó cím alatt sorakoznak Debreczeni írásai, a cikkek végén azok eredeti megjelenési helyét, idejét is megadva. Emellett mintegy 150 fekete-fehér és színes vázlatot, rajzot is találunk a grafikusi életműből, a kötet illusztrációiként. A második rész a kortársak, az életművet kutatók méltatásait, tanulmányait tartalmazza, egyebek közt Kelemen Lajos, Kós Károly, Gazdáné Olosz Ella, Csiha Kálmán és mások tollából, érintve Debreczeni életét, grafikusi, restaurátori, iparművészi, építészi munkásságát is. A függelékben Debreczeni 1940-es nevezetes munkája, A mi művészetünk olvasható. A kötet végén az életrajzi adatok és az építész műveinek bibliográfiája kapott helyet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!