MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Villanyszerelés

: Villanyszerelés

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Táncsics Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Műszaki vegyes Elektronika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Lakóházépítés

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az utóbbi években több, a különféle elektromos berendezések szerelésével foglalkozó könyv jelent meg. Ezek között azonban alig akad olyan, amely gyakorlati segítséget nyújt a kezdő szakmunkásoknak mindennapi munkájuk végzésénél, hanem a már gyakorlattal rendelkező szerelők tudását új ismeretekkel bővíti, hiányos ismereteit kiegészíti. Bármely munkaterületen dolgozzék is valaki, jó eredményt csak akkor fog elérni, ha az alapvető elméleti kérdésekkel is tisztában van. Főképpen áll ez az elektromos szerelésekre. A kérdés: mennyi legyen az a bizonyos "alapvető elméleti tudás"? A jó szerelőnek ismernie kell az elektromos áram előállításának, termelésének módját, jellemző tulajdonságait, áramlási törvényeit, és az elektromos áram felhasználásának lehetőségeit. Csak ezen ismeretek birtokában válik világossá és érthetővé, hogyan tudjuk megállapítani és biztosítani azokat a feltételeket, amelyek mellett az áram legcélszerűbben vezethető felhasználási helyére, zavartalanul fenntartható az üzem, a gazdaságossági szempontok maradéktalanul érvényesülnek. Több évtizedes szakmai pályafutásom során gyakran hallottam ezt a megállapítást: "Más az elmélet és más a gyakorlat." Az elektromosságban viszont e két fogalmat elválasztani nem lehet. Igaz, egy nem megfelelő kapcsoló vagy egy túlbiztosított áramkör esetleg éveken át nem okoz üzemzavart, a feszültség alatt álló vezeték kézzel való kitapogatása sem mindig okoz bajt, de a gyakori gép- és vezetékégések, a sajnos még mindig előforduló halálos balesetek kivizsgálásakor majdnem midnig az derül ki, hogy semmibe vették az elektromosság elméletének fogalomkörébe tartozó ismereteket. De még az egyszerűbb munkák végzésénél is sokszor nehézséget okoz a hiányos képzettség. Elméleti tudás nélkül lehet ugyan csövet fektetni, vezetéket behúzni, de zavarba jön a szerelő, ha egy elosztódobozban például háromnál több vezetéket talál, és nem tudja, mi módon kell azokat helyesen összekötni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!