MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Ybl Miklós

: Ybl Miklós

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

240 p., 68 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ybl Miklós építészete szerves folytatása mestere, Pollack Mihály és Hild József stílusának. Klasszicizálásukkal kezdte, hogy a romantika egyik legkiválóbb képviselője legyen, majd áttérjen az Európában mindenütt újraéledő történeti stílusokra, főképen az olasz reneszánszra, melyek ugyan nem tagadják meg XIX. századi voltukat, mégis a régi műemlékek nemes I,armóniáját tükrözik vissza. Vezető egyénisége a XIX. század műszaki munkásságának, nincsen olyan építészeti, szobrászati, vagy városrendezési kérdés, melyben véleménye döntően nem érvényesült volna. Támogatásával jöttek létre a semmiből hazánkban az építészettel kapcsolatos összes iparágak, és ő nevelte föl a magyar építőmunkásságot. Kivételes tehetségét, munkaerejét egyaránt elismerték itthon, mint külföldön. A monográfia nemcsak Ybl Miklós stílusának honi jelentőségét domborítja ki, hanem az egyetemes építészettörténet szempontjából is értékeli. Föltárja művészetének a régi századokból táplálkozó gyökereit, és összehasonlítja legnagyobb kortársaiéval. Életkörülményeinek ismertetésén kívül megrajzolja korának hátterét, az akkori szükségletekből és anyagokból származó problémákat. kormány által építészeink kitüntetésére alapított Ybl Miklós-díj már hangsúlyozta a mester kivételes jelentőségét, a monográfia most széles körben kívánja fölírni nagy építészünk el nem múló érdemeit."

leírás:

Mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!