MŰSZAKI / Építőipar kategória termékei
Alapozás II. kötet

: Alapozás II. kötet

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

755 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az "Alapozás" I. kötete a talaj szilárdságtanával, a terhelések hatására fellépő feszültségek és alakváltozások, valamint a talaj teherbírásának számításával foglalkozott. Jelen II. kötet pedig ehhez kapcsolódva az alapok tervezésének és építésének kérdéseit tárgyalja. A kötet 1952-ben megjelent első kiadása óta eltelt 10 év alatt az alapozás tudománya elméletileg és gyakorlatilag is igen sokat fejlődött. Ez a fejlődés tette szükségessé az első kiadás átdolgozását és jelentős kibővítését. A könyv beosztása is módosult, amennyiben három fő részre oszlik: Az első fő rész a Munkagödrök körülzárásával és víztelenítésével foglalkozik és ennek keretében a klasszikus-eljárásokon kívül ismerteti a korszerű sejtfalas zárógát, bentonitos függönyfal és egyéb mesterséges szilárdító eljárások segítségével készülő körülzárási módok készítését ás a főbb szerkezetek méretezését is. A víztelenítés keretében pedig nagy teret szentel az újabb vákuumkutas eljárásnak. A második fő rész a Síkalapok tervezési és építési kérdéseit ismerteti, s ezen belül kitér a héjjalapok, kehelyalapok szerkezetének és a rugalmas ágyazás alapján való méretezésnek kérdéseire is. A harmadik fő részben a Mélyalapok kerülnek sorra, különösen a cölöpalapozással kapcsolatos legújabb teherbírási és szerkezeti kérdések, a nagyméretű nyitott szekrények részletes ismertetése jelent az első kiadáshoz képest lényeges haladást. Lényegesen bővült a különleges alapozások fejezete is, ahol a különféle talajszilárdítások mellett az épület-aláfogások és alaperősítések kérdései is tárgyalást nyernek. Végül pedig a Gépalapok tervezésének alapelemei egészítik ki a könyv tartalmát. A könyv a legmagasabb szintű oktatási célok mellett a mérnöki gyakorlat céljait kívánja szolgálni, s ezért az egyes fejezetek végén számos számpélda mutatja be az ismertetett elméletek gyakorlati alkalmazását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!