MŰSZAKI / Építőipar kategória termékei
Homlokzatburkolatok

: Homlokzatburkolatok

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Műegyetemi Kiadó

Kategóriák:

Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

sztl.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Homlokzatburkolat - ez a szó építészeti szempontból az épület meghatározó eleme lehet, ha az épület homlokzatának felületi megjelenésére, a homlokzat színére, anyagára, textúrájára a homlokzat egészének és részének, a burkolat esetleges osztásának arányára, a burkolat öregedésére, patinásodására gondolunk. Épületszerkezeti szempontból a homlokzatburkolat alapvető szerkesztési elvek alapján különféle lehet: tömör hátfalú, illetve vázas épületek burkolatai, homogén módon felhordott, kiegészítő vázszerkezetre rétegesen szerelt burkolatok, illetve panelként felszerelt burkolóelemek. Anyagát tekintve a homlokzatburkolatok igen széles skálája ismert. A burkolóanyagok, burkolási rendszerek állandóan változnak, fejlődnek, mindig újabb és újabb burkolatok és anyagok látnak napvilágot, mások eltűnnek. Ez a homlokzatburkolati ábragyűjtemény az elmúlt 10-20 évben Magyarországon fellelhető burkolati rendszereket tartalmazza a teljesség igénye nélkül. Egy-egy burkolati rendszer elvét kívánja bemutatni, egyes esetben konkrét példa csomóponti bemutatásával. Egyes burkolóanyagok, burkolati rendszerek mind oldalfalon, mind tetőn azonos elvek alapján készülnek, így ezen burkolati rendszereknek tetőn való alkalmazása is bemutatásra kerül (lásd: fém hullámlemezek. szendvicspanelek). Segítséget kívánunk adni a homlokzatok burkolat rendszerének megválasztásához, a konkrét burkolat csomópontjainak megtervezéséhez. Kiviteli tervekhez az ábragyűjteményen túl az egyes burkolati rendszerek alkalmazástechnikai katalógusait célszerű segítségül venni. Jelen ábragyűjtemény a burkolati rendszereken túlmenően tartalmazza az átszellőztetett homlokzat előnyeit, a burkolat tartószerkezetével szemben támasztott követelményeket, a burkolatok alapvető rögzítési változatait, illetve a rögzítéshez használatos kötő- és kiegészítő elemeket. A segédlet az alábbi anyagokból készülő homlokzatburkolati rendszereket tartalmazza: fém: acél, alumínium, cink, műanyag, műpala, fa, kerámia, tégla és kő, egyéb szerelt burkolatok. A hagyományos ragasztott burkolatokat jelen ábragyűjtemény nem tartalmazza, itt csupán a szerelt jellegű homlokzatburkolatokat gyűjtöttük össze.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!