MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Lakóépületek tervezése

: Lakóépületek tervezése

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

328 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631745619

tartalom:

"A szerző először az épülettervezés alapfogalmának általános elveit ismerteti meg olvasóival. Foglalkozik a funkció, a szerkezet és forma egységével és ezeknek az épülettervezésben mutatkozó kölcsönhatásaival. Részletezi a lakóépület-tervezés szerepét és jelentőségét, majd a lakást mint mindenfajta lakóépület alapegységét vizsgálja. Kiindulópontja a lakás használójának, a családnak szerteágazó igénye. Elemzi a lakáson belüli funkciókat szolgáló bútorokat, berendezési tárgyakat, ezek méreteit, helyigényét mint a funkcionális sejtek kialakításának meghatározóit. Az alkotórészek analízise után a részeket újraegyesítve feltárja az összefüggéseket, és a lakást mint egészet vizsgálja. A következő részben a lakóépületek különféle fajtáit ismerteti. Részletesen tárgyalja az egy- és több lakásos házakat, a különböző kombinált rendszereket, a kollektív lakóházakat, a magas-házakat, a lakóházak közös tereit. Bemutatja olvasóinak a tipizálást, a típustervezést, tárgyalja a modulkoordinációt és befejezésképpen a lakóépület-tervezés várható irányaival foglalkozik. A szöveges ismertetést adatközlő táblázatok és egységes felépítésű, művészi kivitelezésű ábrák gazdagítják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!